עיריית תל אביב-יפו תחל באכיפת חוק האופניים ובראשם האופניים החשמליים. האכיפה תכנס לתוקף במהלך חודש ספטמבר 2017, כאשר ברחבי העיר יסיירו עשרות פקחים עירוניים בפריסה רחבה שיוכשרו למשימה שמטרתה צמצום מספר הפגיעות בהולכי הרגל, והפרדת השימושים בסוגי הדרך השונים.
העירייה פעלה ופועלת לקידום תחבורה בטוחה ויעילה בעיר כיעד אסטרטגי ראשון במעלה ומעודדת שימוש בכלי רכב אלטרנטיביים על חשבון הרכב הפרטי. עם זאת, בשל ריבוי התאונות בהן היו מעורבים רוכבי אופניים חשמליים והולכי רגל וכן העדר אכיפה על המדרכות, הובילה העירייה להענקת סמכויות אכיפה נרחבות לפקחים העירוניים במסגרת חקיקה ייעודית.
בחודשים יוני ויולי תפעל העירייה ליידוע הציבור בדבר תחילת החוק ואכיפתו, בחודש אוגוסט תתבצע אכיפה באמצעות רישום אזהרות בלבד ובחודש ספטמבר תיכנס האכיפה באמצעות דוחות באופן מלא.
במסגרת החוק שאושר תבוצע אכיפה במדרכות, בשביל אופניים, בנתיב שסומן כשביל אופניים, באזור שהנסיעה בו הוגבלה למהירות מירבית של 30 קמ"ש (אזור מיתון תנועה), בשביל המיועד להולכי רגל וסומן בתמרור וכן במעברי חצייה.
האיסורים שייאכפו על ידי פקחי העירייה:
תקנות תעבורה שיאכפו ע"י פקחי העירייה וסכומי הקנס שיינתן:
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "מדרכות העיר נועדו בראש ובראשונה להולכי הרגל. אנו מבצעים מאמץ הסברתי כדי להדגיש שהמדרכות אינן הפקר. אנחנו שמחים שהאופניים הפכו לאלטרנטיבה אמיתית לרכב הפרטי וכלי תחבורה שמיש וזמין. עם זאת לא ניתן להשלים עם תופעות של נסיעה פרועה המסכנת את הולכי הרגל. אנו משקיעים רבות בסלילת שבילי אופניים ופיתוח תשתיות ובקרוב תתווסף גם אכיפה כנגד נסיעה בניגוד לחוק".
מיטל להבי, סגנית רה"ע ת"א-יפו ומחזיקת תיק התחבורה: תל אביב-יפו כמו ערים גדולות נוספות בעולם מקדמת את השימוש באופניים כתחליף אמיתי לרכב. כמות רוכבי האופניים העולה מידי שנה עומדת ברף הגבוה של התחזיות ואף מעבר לכך. מדיניות האכיפה בעיר תחל לאחר תקופת הסברה והתראה והיא עוד צעד חשוב ומתבקש על מנת להפוך את הרכיבה על אופניים בעיר לאלטרנטיבה של ממש לכלי התחבורה הממונעים ולצמצום הפגיעה במרחב של הולכי הרגל. אנו לומדים את הצרכים של משתמשי הדרך ומקווים שהראשונים להבין ולתמוך בצעד זה יהיו רוכבי האופניים עצמם. לצד זאת אני יוצאת בקריאה לנהגים שימו לב למשתמשים החדשים בכבישים וסעו בזהירות".
סמכויות הפקחים העירוניים על פי חוק לייעול הפיקוח והאכיפה העירוניים ברשויות המקומיות (תעבורה), תשע"ו 2016:
סמכות עיכוב אדם שסירב להיענות לדרישת פקח ויש חשש שיימלט, עד לבוא שוטר.