שתהיה שנה דבש! – מתכון מנצח בן 5000 שנה לעוגת דבש

שתהיה שנה דבש! – מתכון מנצח בן 5000 שנה לעוגת דבש

בכל פעם שאנחנו חוגגים את ראש השנה אנחנו שוב פוגשים אותה על שולחן החג. עוגת הדבש היא קלאסיקה שאי אפשר בלעדיה. היא פשוטה, בסיסית, בחושה, מוקצפת , בתוספת לימון, פרג, ג’ינג’ר, שקדים או שוקולד…
לעוגת דבש יש אינספור מתכונים שמשותפים להם מספר מרכיבים בסיסיים, ויחד עם זאת אפשר להפיק ממנה כל כך הרבה גרסאות שונות שזה מדהים!

עוגה בת 5000 שנה
לפי היסטוריונים של המזון, המצרים הקדמונים היו למעשה התרבות הראשונה עם מיומנויות אפיה מתקדמות (יחסית) כבר לפני 5000 שנה. נראה שהם אפו את עוגות הדבש הראשונות שהיו דומות ללחם מומתק בדבש. למאפה נהגו להוסיף גם אגוזים ופירות יבשים.
באירופה של ימי הביניים כבר אפו עוגות פירות ועוגות ג’ינג’ר.
ואילו העוגות המודרניות הראשונות (עוגה עגולה עם ציפוי מזוגג) נאפו באירופה סביב המאה ה- 17, הודות לטכנולוגיה מתקדמת יותר של תנורים, וזמינות של כלי אפיה וחומרי גלם. באותה תקופה רוב העוגות היו עדיין עם פירות מיובשים, ורק באמצע המאה ה- 19 העוגה כפי שאנו מכירים אותה כיום באה לעולם.

אין חגיגה בלי עוגה
מקובל לאפות עוגות כמחווה מיוחדת ובעיקר לכבוד אירועים מיוחדים כמו: ימי הולדת, חגים, וארוחת שבת, מפני שהן מייצגות את המיטב של תחום המזון. גם בזמנים רחוקים אם רצית לעשות למישהו כבוד היית אופה לו עוגה, מפני שחומרי גלם כמו: סוכר, תבלינים, ואגוזים היו מאוד יקרים ולכן רק מעטים זכו ליהנות מהם. כיום עוגה היא כבר מצרך בר-השגה אבל המשמעות נשארה. כמארחים, עוגת דבש מאפשרת לכם להעביר מסר מיוחד לאורחים: "זהו יום חשוב ותחילתה של שנה חדשה. אנחנו אוהבים אתכם ומאחלים לכם שתהיה שנה טובה ומתוקה!".

עוגת דבש – מתכון מנצח בן 5000 שנה!

עוגת דבש מתובלת
מתכון באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו
צילום: עדיאל דוד

המצרכים הדרושים:
3 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
1 כוס דבש (אפשר להחליף בכוס סילאן).
1 כוס תה חזק (רצוי להשתמש בתיוני צ’אי הודי ואז מקבלים טעם נפלא).
3/4 כוס שמן.
1 כפית תמצית וניל.
2 ורבע כוסות קמח (315 גרם).
1 כפית אבקת אפיה.
1 כפית סודה לשתיה.
1 כפית קינמון.
אופציונאלי: להוסיף ג’ינג’ר טרי או מסוכר, אגוז מוסקט וציפורן
(*האפייה בתבנית מס’ 24 או ב- 2 תבניות אינגליש קייק, או בתבניות קטנות לעוגה אישית).

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל הנוזלים ("הרטובים") עם הסוכר.
מערבבים את כל ה"יבשים".
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
שימו לב:
עוגות דבש הן בדרך כלל מאוד דלילות, ולכן אם אתם משתמשים בתבנית קפיצית או ברינג מתכת ללא תחתית, יש לעטוף אח החיבורים עם נייר כסף בכדי למנוע נזילה של העוגה.
סבלנות- היא מילת המפתח! לא להתייאש אם לוקח קצת יותר זמן לאפות, ולא להעלות את הטמפרטורה בכדי לזרז את זה.

טיפים:

  1. לקישוט ניתן לפזר לפני האפייה קוקוס בצורות שונות, אגוזים, שקדים וכדומה.
  2. ניתן לשדרג את העוגה עם קוביות תפוחי עץ בברנדי: מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות גסות, מקפיצים במחבת עם מעט סוכר וברנדי. מקררים ומוסיפים לעוגה.

קפה יפו, עולי ציון 11, שוק הפשפשים
http://www.caffeyaffo.com/

 
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ציון ממוצע: 4.00 מ- 5)

אין תגובות

פרסם תגובה

מדור חוק ומשפט

מדור חוק ומשפט

מדור חוק ומשפט

Funzing-I

הלנה אור - עיצוב גרפי

תגובות אחרונות