החורף הישראלי אידיאלי לפעילות גופנית מחוץ לבית – מה מומלץ לאכול לפני ואחרי האימון / מאת טופז דרזנר

החורף הישראלי הוא אידיאלי להתחיל בפעילות גופנית מחוץ לבית – הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים והכל מבלי לקבל משב רוח מהביל על הפנים ולנטוף זיעה. העיסוק בספורט מאפשר אוורור, ניקוי ראש ושחרור מתחים ונותן את פינת השקט היומי והפרטי המגיעה לכל אחד ואחת וכמובן תורם לבריאות.

כפי שמקפידים על מתיחות וחיזוקים לפני ואחרי הפעילות הגופנית, להגיע בבגדים ונעליים המתאימים לפעילות ,כך חשוב במיוחד לדאוג לתזונה נכונה לפני ואחרי הפעילות כדי לספק לגוף את החומרים שהוא זקוק להם ולהפוך את האימון לאפקטיבי יותר:

אכילה של פחמימה פשוטה חצי שעה לפני פעילות גופנית אירובית. הבננות בעונה הזו נהדרות ומומלץ לאכול בננה לפני אימון ולהנות ממקור אנרגיה מהטבע.
פרי הדר פחות מומלץ לפני אימון – חומציות יכולה לעשות תחושה לא נעימה במהלך הפעילות. כדאי מאוד לצרוך תפוז או 2 קלמנטינות ביום, על מנת להעשיר את כמות ויטמין C בתפריט, אך לא לפני האימון.

אפשרות נוספת המתאימה לחורף זה עוגיות מאפינס ביתיות. העוגיות נשמרות בקלות אווריריות וקלות לעיכול, נספגות מהר וכמובן לא נמעכות בתיק, פתרון מצוין ופשוט לפני אימון המספק אנרגיה לתחילת האימון.

בסיום אימון ביום קר, למרות המאמץ והחום שצברנו במהלך האימון, נרגיש קור ורצון להתחמם ולכן כדאי לאכול מזונות חמים כמו מרק בטטה עשיר, מרק המכיל קטניות, מרק עגבניות עם חומוס וכו'. מוסיפים למרק כזה 2 פרוסות לחם ומקבלים ארוחה חמה ומזינה, המכילה חלבון מלא, ועונה על צרכי הגוף לאחר האימון. גם מנה של דייסת שיבולת שועל עם חמוציות, הינה מנה נהדרת מורכבת מחלבון ופחמימה המחממת ומשביעה.

מזונות כבדים עשירים בסיבים תזונתיים, ומתאימים מאוד לאחר אימון, אבל אינם מתאימים לפני אימון, כי הם יכבידו מאוד על מערכת העיכול ויהפכו פעילות מהנה לפעילות כבדה.

סלט ירקות טרי ומרענן מומלץ בכל עונה. מי שאינו אוהב סלטים יכול להכין חליטה של הירקות יכולים להפוך את הסלט לנעים מבלי לאבד את הערך התזונתי שלו.
למרות שמזיעים פחות בחורף, אין זה אומר שצריך להפחית את השתייה. מי שמתקשה שתיית מים יכול להכין לעצמו קנקן עם תה צמחים או תה ירוק או חליטת עלים.

טופז דרזנר והשפית דניאלה ניר פז הן מחברות הספר "טעם הכושר", הכולל המלצות ומתכונים לספורטאים חובבים ומקצוענים להשגת התוצאות הרצויות. הספר מנתץ את התפיסה שאוכל טעים ותפריט ספורטיבי הם דברים שונים ואף הפוכים ומציע 50 מתכונים שהם חגיגה קולינרית בשילו עם מידע על אבות המזון והקלוריות בכל אחד מהם.
המתכונים המחולקים על פי קטגוריות ובהן: בשר ועוף, טופו, דגים, פשטידות, סלטים, מרקים, ביצים, ממרחים ומתוקים. החלוקה מאפשרת גם לצמחונים ומי שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב למצוא מתכונים מתאימים.

מאת: טופז דרזנר, דיאטנית קלינית וספורט, מחברת "טעם הכושר".

ניתן לרכוש את הספר בהזמנה ישירה באתר: www.topazdiet.co.il

 

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן