המקום הכי חמים בשוק הפשפשים: "מיין באזאר" – הבית השני שלכם בלב יפו

"מיין באזאר" הוא בר-מסעדה –מוסד יפואי שמשלב קהילתיות, משפחתיות, אמנות וכמובן – אלכוהול ואוכל טוב.

הבר הוקם על ידי אביעד מאיה ועומרי רבינוביץ', חברי ילדות, שמטרתם הייתה להקים מקום בעל ערך מוסף לבליינים ולתושבי האזור.

"החיבור שלנו ליפו היה טבעי מהרגע שעברנו לגור בה. הקרבה לים, השכונה שעוד לא התפתחה, האנשים, הטעמים, הריחות, הצלילים, הכל 'ישב' לנו נכון. אנחנו זוכרים את הסמטה הצדדית שבה נמצא הבר כחשוכה ועזובה. בעזרת 'מיין באזאר' ואופיו הססגוני, החיינו אותה ונתנו לה אופי חי, מזמין ותוסס."

התפריט מורכב מחומרי גלם מקומיים, טריים ואיכותיים ומשלב אוכל מקומי עם אווירה של בר שכונתי, נינוח ונעים.

בין המנות ניתן למצוא מזטים עונתיים, סלטים טריים, כריכים המוגשים בלחם מרוקאי, מאפים ופיצות שנאפים במקום. עומרי ואביעד מציינים את הלחמג'ון כמנת הדגל במקום – מאפה בשר המתובל ב"כפתה אחרה" – תבלין מיוחד המיוצר רק בטורקיה.

במהלך שעות היום מציע "מיין באזאר" חומוס טרי הנעשה במקום ומתחרה בקלות בכל חומוסיה טובה ברחבי העיר.

"מיין באזאר" מצויד בשישה ברזים של בירה מהחבית, ארבעה מתוכם, בירה מקומית. כמו כן, מוצע תפריט קוקטיילים מיוחדים המוכנים מהשריות ביתיות ומיצויי אלכוהול עם צמחים ותבלינים ארומטיים.

נדבך חשוב ב"מיין באזאר" הוא האווירה האמנותית האופפת את המקום. הקירות החיצוניים ודלתות החנויות הסובבות את המקום מכוסים בציורי גרפיטי מקצועיים של האמן מקס רינקה.

בחודש הקרוב תיפתח בסמטה הפנימית מול הבר, גלריית "מיין באזאר", שתציג תערוכות אמנות ועיצוב של אמנים צעירים, מעצבים תעשייתיים, מעצבי תכשיטים, ציירי רחוב ומאיירים.

"הרעיון נולד בעקבות שיתופי פעולה שאנו עורכים עם אמנים לאורך השנים והם הביעו רצון להציג אצלנו מגוון רחב יותר של אומנות ואנחנו נענו בשמחה למיזם שימשיך ו"יפריח" את המקום".

מדי שבוע מתארחים ב"מיין באזאר" מרצים, מוזיקאים ומתקיימות הופעות חיות של די ג'ייז. 

מיין באזאר, עולי ציון 7 (בסמטה הפנימית), 03-5183927

שעות פתיחה:

א-ש מ-11:00 עד אחרון לקוחות

https://www.rol.co.il/sites/main-bazar/

https://www.facebook.com/main.bazar.56/

https://www.instagram.com/main_bazar/

קרדיט לתמונות: יח"צ, מיין באזאר

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן