רינה ב"פלורנטינה" / מאת רינה בונין

לפני כמעט שנה כאשר כמעט נואשנו מחיפושנו אחר מקום לשבת להאפי אאור של צהריים נזכרתי שבדיוק נפתח לו בית קפה חדש בשכונה. התיישבנו באותו שישי בצהריים לחצי של בירה טובורג (ורק בגלל שאין גולדסטאר ב-18 שקלים) ויחד איתה קיבלנו את צייסר הבית, ערק אתרוגים שהמלצר החביב הסביר שהוכן בצורה ביתית ומגיע לנו על כל חצי בירה. מיותר לומר שהחזרה הביתה הייתה מעט פתלתלה באותו היום ושבנו ל״פלורנטינה״ בכל צהרי שישי מאז.

המקום נותן מענה הולם למתחרים הוותיקים והשולטים במונופול בתי הקפה בפלורנטין. עם עיצוב חצי האי סיני פוגש את תאילנד, הפלייליסט שהולך איתך משירי ארץ ישראל דרך שנות ה70 ומסתעף לעיתים גם בגסטין טימברלייק, הניוקי הכי טעים שאי פעם היה לי העונג לאכול וכמובן גולת הכותרת, סימן ההיכר של המקום: העארק אתרוגים, הם מצליחים לעשות את זה כל שישי מחדש.

המתכון לעארק אתרוגים עבר במשפחה עד שהגיע לבעלי המקום (שכל משפחתו לוקחת בו חלק- החל ממלצרים חביבים וכלה במנהלת דף הפייסבוק של המקום-בתו) ומלהכין את העארק המפורסם שלו לחברים הוא כבר מנהל מגעים לשיווק המשקה לציבור, עובד על שני טעמים חדשים (תפוז סיני ולימון נענע) ולרגע לא שוכח לציין שהכל הוכן ידנית ובאהבה.

חבריי ואני כבר מזמן עברו לשיטת הקנה-בקבוק וימי השישי שלנו כבר שנה שמחים מהרגיל.
הדבר הנוסף ואולי הכי חשוב שמבדיל את המקום מהשאר ובהחלט עושה טוב איתי וחבריי התפרנים הוא המחיר. לצאת שבעים ושיכורים בשלוש מאות שקלים הוא לא דבר טריוויאלי בכלל בתל אביב.

אם יוצא לכם לחפש מקום לבירת צהריים או חלילה קפה בדרום תל אביב תעשו לעצמכם טובה וקפצו לצייסר. פרנקל פינת אברבנל. פלורנטין.

שכרות צהרי שישי יז דה בסט.

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן