הממשלה אישרה את הצעת שר הפנים לחוק חדש למניעת הסתננות; חולדאי: "החוק לא יעזור"

הממשלה אישרה הבוקר (א') (ברוב של 12 תומכים ו2 נמנעים) את הצעת שר הפנים, גדעון סער, לחוק חדש למניעת הסתננות.

בעקבות פסיקת בג"צ מחודש ספטמבר הביא היום שר הפנים סער לאישור הממשלה הצעת חוק חדשה למניעת הסתננות לישראל. הצעת החוק שהציג השר סער נועדה למנוע את כניסתם של מסתננים בלתי חוקיים חדשים לתחום גבולותיה של מדינת ישראל ולהוסיף כלים להתמודדות עם תופעת המסתננים הבלתי חוקיים השוהים בישראל.

שר הפנים סער

שר הפנים, גדעון סער, בישיבת הממשלה: "הצעת החוק שהבאתי היום לממשלה ובשבוע הבא אביא לכנסת מתחייבת מפסיקת בג"צ. אנחנו חייבים כלים חדשים להתמודדות עם הסתננות בלתי חוקית לשטח המדינה. מה שנכון לאוסטרליה- המוקפת מכל עבריה באוקיינוס השקט- נכון, מכח קל וחומר לישראל- המדינה המערבית היחידה שלה גבול יבשתי עם אפריקה. יש לנו מדינה אחת. נגלה נחישות בהבטחת עתיד ישראל"

עוד אמר השר סער: "בפסיקת בית המשפט העליון בעבר נכתב משפט שמעולם לא היה נכון יותר: "דמוקרטיה אינה מרשם להתאבדות, וזכויות אדם אינם במה לכיליון לאומי".

שר הפנים הציג בפני  הממשלה אמצעים שנוקטות מדינות מתקדמות אחרות בהתמודדות עם הסתננות בלתי חוקית לשטחן.

עיקרי הצעת החוק שאישרה הבוקר הממשלה: קביעת תקופת החזקה במשמורת של שנה במתקן סגור למסתננים בלתי חוקיים שייכנסו לישראל ולמסתננים שיפעלו בניגוד לכללי המתקן הפתוח. בנוסף הצעת החוק הנוכחית מעגנת לראשונה בחקיקה הפעלת מתקן שהייה אליהם יועברו מסתננים בלתי חוקיים השוהים בישראל, דבר שיאפשר למדינה הרחקת מסתננים ממרכזי הערים והתחלת אכיפת איסור ההעסקה.

שר הפנים הודיע כי יביא את הצעת החוק לאישור הכנסת בשבוע הבא. 

פרטי הצעת החוק:

הצעת החוק קובעת תקופת החזקה במשמורת של שנה במתקן סגור, במקום תקופה של 3 שנים שנפסלה על ידי בג"ץ בפסק הדין מספטמבר, למסתננים בלתי חוקיים חדשים שייכנסו לתחומי מדינת ישראל ולמסתננים בלתי חוקיים שיפעלו בניגוד לכללי המתקן הפתוח .

עוד במסגרת הצעת החוק- מוצע לעגן בחקיקה לראשונה הפעלת מתקן שהייה פתוח כאמצעי נוסף להתמודד עם תופעת ההסתננות ובתוך כך גם לאפשר אכיפה של איסור ההעסקה כלפי המסתננים שישהו במתקן.

למתקן השהייה יופנו מסתננים בלתי חוקיים השוהים בישראל ובו יסופקו להם צרכיהם הפיזיים, לרבות לינה, מזון, שתייה וצרכי בריאות בסיסיים.

מסתננים שיופנו למתקן השהייה לא יוכלו לעבוד ולראשונה ייאכף איסור העסקה לגביהם, שעד כה המדינה נמנעה מלאכוף. בהתאם לכך, המדינה תחל בפעולות אכיפה כלפי מעסיקים, אשר יעסיקו מסתננים השוהים במתקן.

על הפעלת המתקן יהיה ממונה המשרד לביטחון פנים באמצעות שב"ס.

הצעת החוק גובשה לאחר סידרה של דיונים שהתקיימו בשבועות האחרונים עם נציגי משרדי הממשלה הרלוונטיים בעקבות פסיקת בג"צ.

חולדאי: "החוק לא יעזור"

בתגובה לפרסום החוק החדש הביע ראש עיריית תל אביב חולדאי את התנגדותו למתווה החוק החדש.

בראיון לגלי צה"ל תקף ראש עיריית תל אביב את החוק שאישרה הממשלה וטען שמדיניותה היא שגורמת לפשיעה בקרב המסתננים. "אני רוצה מדיניות שיהיה ברור שמותר להם לעבוד, אפילו לעשות להם הכשרה מקצועית. היום הם נאלצים לגנוב אייפונים", הוא אמר.

חולדאי האשים את המדינה בצביעות, מכיוון שעד שהגיעו האפריקאים לאף אחד לא הייתה בעיה עם עובדים זרים, לטענתו. "בגלל שהם הגיעו מאפריקה והם מוסלמים, שהם גם ברמת השכלה נמוכה. הדבר השני שמפחיד את כולם שאם הם יראו שקולטים אותם כמו שצריך, חמישה מיליון שנמצאים במצרים יציפו אותנו. לכן צריך למרר להם את החיים".

לדבריו: "המדיניות של מדינת ישראל גורמת לפשיעה. עצם ההתייחסות לאנשים האלה כאל שקופים, שלא יכולים לעבוד, גורמת לפשיעה".

למשמע דבריו של ראש העיר חולדאי אמרו במרכז למדיניות הגירה ישראלית כי:

"חולדאי נופל שוב לשקר הזה שיש קשר בין האיסור לעבוד לפשיעה.

בעקבות פסיקת בג"ץ, אין כל אכיפה בגין איסור העסקת מסתננים והם כולם עובדים, כולל בעירייה שלו.

לעומת זאת, לפי נתוני משרד הפנים, מאז שנת 2010 חזרו לארצם 279 אריתראים ו- 2691 סודנים.

מכאן שבסוגיית ההעסקה, עבור מרביתם המכריע של הסודנים וחלק ניכר מהאריתראים המשוואה פשוטה:

איסור העסקה=חזרה הביתה

כלפי מי שגונב אייפון המשוואה צריכה להיות – עונש מאסר ואז חזרה הביתה, בין מרצון ובין שלא מרצון. בשום פנים ואופן אין לתגמל מסיגי גבול עם רישיונות עבודה."

השתתפו גם אתם בסקר האתר הקהילתי

בהנחה שבבחירות הקרובות למועצת העיר תתמודד סיעה עצמאית למען שכונות דרום ת"א - האם תשקול להצביע עבורה?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן