בשל התנגדות חלק מסיעת קדימה נדחתה ההצבעה על ”חוק המסתננים” שהעלה חה"כ אקוניס. חה"כ דנון תקף בחריפות את חברי קדימה

מליאת הכנסת דחתה את מועד ההצבעה בקריאה טרומית על הצעת חוק שהייה שלא כדין (איסור סיוע) (תיקוני חקיקה) (תיקון – החמרת ענישה על הלנה, העסקה והסעה שלא כדין), התשע”ב -2012, של ח”כ אופיר אקוניס (ליכוד). ההצעה קיבלה פטור מחובת הנחה.

הצעת החוק, באה להחמיר את הענישה על הסעה, העסקה והלנה של שוהים בלתי חוקיים וכן להחיל את החוק על מסתננים כהגדרתם בחוק למניעת הסתננות.

יו”ר הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין פנה לאקוניס ואמר: ”הצעת החוק קיבלה פטור מחובת הנחה, זאת אומרת שהיא דחופה ברמה שמחייבת אותנו לוותר על 45 יום. הממשלה מסכימה לפטור אבל אתה מסכים שהממשלה תשיב במועד אחר. אם יש פטור איך מתקבל על להצביע עליו במועד מאוחר? אלא אם הכנסת הפכה להיות מכשיר פוליטי בידי מפלגות? כדי להביא דבר לסדר היום אפשר במקום להגיש הצעה לסדר יום.

יו”ר ועדת הכנסת, ח”כ יריב לוין (הליכוד) הבהיר שוועדת הכנסת לא נתנה פטור אלא שהממשלה החליטה שהיא מוותרת על זכותה ליהנות מתקופת ההנחה ולכן הדבר לא דרוש את אישור ועדת הכנסת. לאחר ההחלטה לתמוך מגיע שר ומגיש ערר ואז נוצר מצב בו הדברים מתהפכים בלי שהמציע יכול לדעת את הדברים מראש. זה עניין של הממשלה, לא של המציע. המציע עומד בפני ברירה- או להעלות את ההצעה או שיתנגדו לה. במצב זה הגיוני לקבל החלטה לדחות את המועד.

ח”כ אקוניס: הודיע כי ”על פי סיכום בין נתניהו ליו”ר קדימה, ח”כ שאול מופז, בשל התנגדות חלקית של חברים מסיעת קדימה ההצבעה על החוק החיוני הזה נדחית מהיום ליום רביעי הבא”.

אקוניס אמר עוד כי ”אחוז מזערי הם פליטים ורובם מסתנני עבודה בלתי חוקיים. אזרחי ישראל האזינו לתעמולה השקרית שרוב השוהים הם פליטים אבל לא תעזור מכבסת המילים. שלטון החוק צריך להתנגד למעשים בלתי חוקיים. הם הפכו את חייהם של אזרחים תמימים לבלתי אפשריים. כולנו בעד זכויות אזרח אבל מה עם זכויות האזרח של תושבי דרום תל אביב, ערד, אילת? הם זורמים לכאן כדי לתפוס את מקומות העבודה של החלשים ביותר והם נמצאים בשכונות של החלשים ביותר. חוק זה נתמך על ידי הממשלה. עדיף שישראלים מרצונם החופשי לא יעסיקו מסתננים כי בין אם השוהה הבלתי חוקי הוא מיהודה ושומרון או מאריתראה המעסיקים עוברים על החוק”.

בדברי ההסבר להצעה, נכתב כי ”חוק שהייה שלא כדין (איסור סיוע) (הוראות שעה), התשנ”ו–1996 מתקן את חוק הכניסה לישראל, התשי”ב–1952. חוק הכניסה לישראל מסדיר את הכניסה לשטחי מדינת ישראל ומטיל עונשי מאסר או קנס על מי שהפר את החוק על ידי העסקה, הלנה או הסעה של תושבים זרים ששוהים בארץ שלא כחוק.
מטרת הצעת החוק היא להחמיר בענישה עם תושבי ישראל המסייעים הן בידי שוהים בלתי חוקיים תושבי האזור (למעט ישראלי, כמשמעותו בחוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום) והן בידי מסתננים, כהגדרתם בחוק למניעת הסתננות, להתפרנס וללון במדינה.
תופעת השבח”ים בישראל, לרבות מסתנני עבודה, הנכנסים לישראל באופן בלתי חוקי הפכה לתופעה יומיומית, שעלולה להפוך לאיום אסטרטגי על החברה הישראלית, בעיקר בשכונות המצוקה.
בתי המשפט בישראל גוזרים עונשים וקנסות נמוכים על מעסיקים ומלינים שנתפסים ויש מקום להחמיר את האכיפה – מעסיק העובר על החוק הפלילי, מסכן חיי אדם ומפר את חוקי העבודה ראוי לענישה חמורה יותר”.

 

במקביל, תקף בחריפות חה"כ דנון את חברי סיעת קדימה. בהודעה שמסר לתקשורת נכתב:

‏13/06/36

‏יום רביעי כ"ג סיון תשע"ב

יו"ר השדולה לטיפול בבעיית המסתננים התבטא בחריפות על התנגדות קדימה לחוק החמרת ענישה למעסיקי מסתננים

"המסתננים מקדימה למען המסתננים מאפריקה- מופז פועל כגורם אופוזיציוני מתוך הקואליציה ופוגע בשכבות החלשות"

ח"כ דני דנון התבטא בחריפות על החלטת מפלגת קדימה לא לתמוך בחוק להחמרת ענישה למעסיקי מסתננים: "פגיעה אנושה בשכבות החלשות- קדימה פועלים בחוסר אחראיות כלפי אזרחי מדינת ישראל. המסתננים מקדימה פועלים למען המסתננים מאפריקה ופועלים כגורם אופוזיציוני מתוך הקואליציה", לדברי דנון חוסר התמיכה בחוק מהווה חוסר נאמנות לממשלת ישראל, אשר החליטה על אישור החוק בוועדת השרים לענייני חקיקה.

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן