ארגוני שמאל עתרו הבוקר (חמישי) בעתירה נוספת לבג"ץ בבקשה לבטל את החוק למניעת הסתננות

בנוסף לעתירה שעליה דיווחנו אתמול בה ביקשו ארגוני השמאל לבטל את החלטתו של השר אלי ישי בנוגע למעצר מסתננים מסודן החל מה-15/10. הבוקר הגישו ארגוני שמאל (4.10.2012), עתירה לבג"ץ בדרישה לבטל את החוק למניעת הסתננות. העתירה הוגשה בשם הארגונים ובשמם של מספר מסתננים מאריתראיה המוחזקים לפרק זמן בלתי מוגבל במעצר, במתקן שהוקם לצורך החזקת מסתננים.

בינואר האחרון התקבל בכנסת התיקון לחוק למניעת הסתננות, והל מה-3 ביוני 2012 החלה הממשלה ליישמו. החוק מתיר מעצר מינהלי ללא משפט לפרק זמן של שלוש שנים לפחות. נכון להיום מוחזקים במעצר מינהלי מכוח החוק בעיקר אזרחי סודן ואריתריאה אשר הסתננו לארץ ואין להם מעמד חוקי.

בעתירה נטען, כי קיים איסור במשפט הישראלי והבינלאומי על מעצר שוהים בלתי חוקיים שאינו לצרכי גירוש ושהתכלית של מעצר מינהלי לשם הרתעה אינה תכלית ראויה.

עו"ד יונתן ברמן מהקליניקה לזכויות מהגרים, החטיבה לזכויות אדם, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים: "החוק למניעת הסתננות, חרף שמו, לא מנע ואינו מונע כניסה של ולו אדם אחד לישראל. תכליתו היחידה היא לאפשר לשר הפנים להציג מפגני כוח של התעמרות במבקשי במקלט באמצעות מעצר מינהלי במחנות עלובים. מדובר באחד החוקים הקיצוניים שנחקקו אי פעם, כתם שחור בספר החוקים של מדינת ישראל."

העתירה הוגשה באמצעות עו"ד יונתן ברמן מהקליניקה לזכויות מהגרים, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, עו"ד ענת בן דור מהתכנית לזכויות פליטים, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב,עו"ד עודד פלר מהאגודה לזכויות האזרח בישראל ועו"ד אסף וייצן ממוקד סיוע לעובדים זרים. העתירה הוגשה גם בשם הארגונים א.ס.ף. – ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל, קו לעובד והמרכז לקידום פליטים אפריקאיים.

אין ספק כי יש במדינה מספר קבוצות שמנסות לקבוע את סדר היום באמצעות מלחמה משפטית וסיוע של מוסדות המשפט ולא באופן דמוקרטי בהצבעת בוחר. נראה כי עתירות אלו מחזירות את בג"ץ להיות זה שאמור להתערב בענייני המדינה ושוב אלו החלטות הממשלה והכנסת העומדות כל פעם מחדש בפני מבחן.

מה שמראה עוד יותר על חוסר תום לב בכוונת העותרים, הינו מועדן של שתי העתירות (אמש והיום), סמוך מאד לתאריך בו אמורה המדינה לבצע את החלטתו של שר הפנים לאיכלוס ערי האוהלים בנגב. נראה כי יש מי שתכנן את הקרב מבעוד מועד ותזמן אותו כמתקפה משולבת שהרי הן החוק למניעת הסתננות (אושר בינואר) והן החלטתו של השר ישי ידועות לציבור מזה חודשים רבים.

השר ישי: "ההיסטוריה תשפוט את ארגוני זכויות האדם"

כפי שדיווחנו כבר אמש, השר אלי ישי הגיב לעתירה הראשונה שהוגשה באומרו כי "בעיית המסתננים הינה אחת הבעיות הגדולות ביותר המאיימות על עתידנו וזהותנו כמדינה יהודית וציונית. חובתי כשר הפנים לעשות הכל עד להחזרת אחרון המסתננים, גם במחיר של ביקורת כזו או אחת ובהתאם לכך אמשיך לפעול עד להחזרת אחרון המסתננים לארצו, בין צפון סודן, בין אריתריאה ובין כל מדינה אחרת".

בדבריו אף הוסיף ואמר כי "ההיסטוריה הישראלית עוד תשפוט את המתיימרים להיקרא "ארגוני זכויות אדם" על פעילותם כנגד המדינה ובעד הפיכתה למדינת כל אזרחיה".

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן