*"יד ושם" בתיאטרון הבימה *יום עיון בעמותת "עמך" תל אביב *ההצגות "גטו", "הכיתה שלנו" ו"איש קטן מה עכשיו" בתיאטרון הקאמרי *הקראת עדויות בתיאטרון "יידישפיל" *תערוכה המציגה תמונות של ניצולים במרכז עמיעד ביפו
טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה של עיריית תל-אביב – יפו
יום ראשון כ"ז בניסן, 27 באפריל בשעה 20:00, התיאטרון הקאמרי, שדרות שאול המלך 19
הכניסה חופשית
כמידי שנה, גם השנה מפיקה ומביימת המחלקה למופעים בעיריית תל-אביב – יפו את הטקס המרכזי של יום הזיכרון לשואה ולגבורה של העיר בתאטרון הקאמרי. השנה הטקס השנה יעמוד בסימן הנושא: "1944 – יהודים על קו הקץ, בין חיסול לשחרור"
הטקס יתקיים במעמד ראש העירייה מר רון חולדאי
מנחה: נתן דטנר
שירה: יונתן רזאל
חזן: חיים אדלר
שחקני תיאטרון הקאמרי: רות אסרסאי, אלי גורנשטיין, רמה מסינגר
בהשתתפות: מקהלת דורות בניצוח וניהול מוסיקלי של: אסף בנרף ויון לב
בתכנית: הדלקת נרות לזכר 6 המיליונים שנספו על ידי ניצולי שואה, הקראת מכתבים ,שירים, סיפורים ועדויות של ניצולי שואה ושל הנספים. באכסדרת התיאטרון תערוכת הציורים "יאנוש קורצ'ק והילדים" של האמן מר יצחק בלפר. הטקס יוקרן בשידור ישיר על גבי מסך שיוצב ברחבת המשכן לאמנויות הבמה.
ערב זיכרון משותף של בית הספר הבינ"ל להוראת השואה של יד ושם, עיריית תל-אביב – יפו ותיאטרון הבימה
יום ראשון, כז' באייר תשע"ד, 27 באפריל 2014, 21:30 באולם "הבימרתף" – תיאטרון "הבימה"
"למען ידע דור אחרון" – בין זיכרון לזהות בשיח הישראלי
21:30- התכנסות. 21:45 – "למען ידע דור אחרון"- בין זיכרון לזהות בשיח הישראלי: ד"ר נעמה שיק, ביה"ס הבינלאומי להוראת השואה של יד ושם. 22:00 – מופע משותף של גלעד ויטל (שוטי הנבואה) ואביו ניצול השואה חיים ויטל – מופע שירים מפרי עטו של האב העוסקים בסיפור הישרדותו בתקופת השואה. 22:45 – סיום הערב – הכניסה ללא תשלום. מספר המקומות מוגבל. להזמנת כרטיסים: 03-6295555
יום הזכרון לשואה ולגבורה בעמותת "עמך" תל אביב
יום שני כ"ח בניסן תשע"ד 28.04.2014, רחוב מזא"ה 58 ב' תל-אביב
עמותת "עמך" תל-אביב מזמינה את באי הבית והקהל הרחב לקחת חלק ביום פעילות מיוחד לרגל יום הזיכרון לשואה ולגבורה.
תוכנית היום:
09:15-09:55 התכנסות
09:55-10:55 טקס יום הזכרון לשואה ולגבורה
סדנאות מונחות:
11:00-12:30 "כי שירי הוא בת קול ברוח" (ש.חנוך)
סדנת מוסיקה – הסדנא תעסוק בחוויה הרגשית המתעוררת בעקבות המפגש עם השיר.
בהנחיית: גב' עירית ועדיה ומר שי לב.
11:30-13:30 "יער שחור לבן"
סדנת אומנות – עבודת מיצב באמצעות חומרי אומנות וחומרי טבע.
בהנחיית: גב' נעמי בן חיים וגב' טובה מאור.
11:00-13:00 "הילד שבתוכי"
סדנא חוויתית – "לכל אדם יש ילד שחבוי בתוכו". בסדנא נפגוש את הילד הזה ונכיר את משפחתו, את נוף מולדתו, את המשחקים ששיחק ואת הזכרונות אותם הוא אוצר בקרבו.
בהנחיית: מר תומר אשכנזי ומר גיל כרמלי.
11:30-13:30 "בגלל המלחמה ההיא"
סרט ודיון מונחה.
בהנחיית: גב' אורנה דויטש.
11:30-13:30 "קלפים מדברים"
סדנא מונחית באמצעות קלפים טיפוליים.
בהנחיית: גב' ליאת לוי וכטנברג ומר עמירן ולדמן.
11:00-13:45 שולחנות עגולים
מרחב פתוח סביב שולחנות עגולים בהנחיה מקצועית ובשיתוף ניצולי שואה.
בהנחיית: גב' הגר אורן, גב' יעל ביברינג וגב' נעמי טאובר.
17:00-19:00 רב שיח בין-דורי
מרחב דיאלוגי בין ניצולי השואה, דורות ההמשך והקהל הרחב.
בהנחיית: גב' אסתי בן חיים וגב' יעל סגל.
למעוניינים לשוחח עם איש מקצוע, עמך מפעילה קו פתוח בחיוג חינם : 1-800-276655
בערב יום השואה בין השעות 18:00 ועד 24:00 וביום השואה בין השעות 08:00 ועד 20:00
טלפון: 03-5665701 amcha_tel_aviv@amcha.org
עצרת יום השואה והגבורה תשע"ד 2014 של תיאטרון יידישפיל
יום ראשון 27.4.14 כ"ז בניסן תשע"ד , 19:30, אולם אריסון לאמנויות רח' סעדיה גאון 7, תל אביב
״על קו הקץ״ – בין חיסול לשחרור
בייַם ראַנד פון אומקום – צווישן פאַרניכטונג און באַפרייַונג
סיפורים ועדויות אישיות הנוגעים בסוף המלחמה: חיסול המחנות, צעדות המוות ורגעי השחרור. שחקני התיאטרון בקריאה מבוימת בליווי שירים.
יישאו דברים:
ראש עיריית תל-אביב-יפו – מר רון חולדאי
נשיא אוניברסיטת בר אילן – פרופ' דניאל הרשקוביץ
העצרת תתנהל ביידיש, בליווי כתוביות תרגום בעברית
עריכה ובימוי: דורי אנגל, יובל רפפורט, ניהול מוסיקלי: מישה בלכרוביץ, תרגום ליידיש: לאה שלנגר, עיצוב תפאורה ומצגת: אנדריאנה לובינה, עיצוב תאורה: מישה צ'רניאבסקי, הדרכת שחקנים ביידיש: הניה עצמון, כתוביות תרגום: לורה סהר, בהשתתפות: רונית אשרי, סמדר בן-דוד לדנר, נתן הכט, יעל יקל, עינת סגל-כהן, לורה סהר, אורי קובלסקי, ארז רגב, יובל רפפורט נגינה: פסנתר- מרינה יעקובוביץ’, צ'לו- דנה וקסמן
בטקס יודלקו משואות לזכר שישה מיליון קורבנות השואה הכניסה חופשית *נא לדייק *מס' המקומות מוגבל
אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתיאטרון הקאמרי
ההצגה "הכיתה שלנו" מחזה מאת המחזאי הפולני תידאוש סלובודז'אנק, בבימויו של חנן שניר. תוצג ב-28 באפריל בשעות 12:45, 16:30, 20:30.הפקה משותפת של הקאמרי והבימה.
זהו מחזה ראשון מסוגו שעוסק בתקופת מלחמת העולם השניה ומתמודד עם היחסים הסבוכים בין היהודים לפולנים. עשרה ילדים, כיתה אחת, פיסות חיים, אהבה ורצח, זיכרון ושכחה, שמתערבבים זה בזה ויוצרים עולם דרמתי, עוצמתי ומרתק. המחזה הוא אוניברסאלי ורלוונטי לכל חברה. הוא מציג בפנינו את ההידרדרות שעוברת חברה שבה ילדים גדלים באווירה של גזענות, חוסר סובלנות ואמונות קדומות .
בהשתתפות שחקנים משני התיאטראות: יבגניה דודינה, נטע גרטי, מיקי פלג, דן שפירא, אלון דהן, ערן מור, אלכס קרול, רוי מילר, דיויד בלינקה, רותם קינן.
ההצגה "גטו" מאת יהושע סובול , בימוי עמרי ניצן, תוצג 28 באפריל, בשעות 12:00, 20:30 באולם קאמרי 1. המחזה, שבכורתו התקיימה בשנת 1984, הפך לקלאסיקה ישראלית, הוצג ב- 66 תיאטראות ברחבי העולם מטוקיו ועד לונדון, מוילנה ועד סידני, וזכה בפרסים בינלאומיים יוקרתיים. משתתפים (לפי סדר הא"ב) בתפקידים הראשיים: רמי ברוך, אלי גורנשטיין, עזרא דגן, נתן דטנר/גיל פרנק, איתי טיראן, גדי יגיל, אולה שור-סלקטר, נעמה שיטרית ולצידם השחקנים: עדי ארד,דיוויד בלינקה ,טל וייס, עודד ליאופולד, אביטל לבני, ערן מור, אורית פלג, דן קיזלר, רוני שיינדורף, ניסו שלו ,ערן שראל.
המחזה מספר את קורותיו המופלאים של תיאטרון שפעל בתנאים אל-אנושיים בגטו וילנה בשנים1942 – 1943. באמצעות סיפורו המרתק של התיאטרון, המחזה חושף את בעיות הקיום בגטו ואת המאבק היומיומי העיקש, שניהלו היהודים בגטו לא רק כדי לשרוד, אלא גם כדי לנהל חיי תרבות תוססים ולשמור על צלם האדם. ההצגה זכתה בפרסים בטקס פרס התיאטרון הישראלי לשנת 2010: פרס במאי השנה לעמרי ניצן, פרס שחקנית המשנה של השנה לחני פירסטנברג ופרס מעצב התפאורה לרוני תורן. עד כה הציגה "גטו" 205 פעם על בימת הקאמרי.
ההצגה "איש קטן מה עכשיו?" מאת האנס פאלאדה, עיבוד איתי טיראן ודורי פרנס, תרגום דורי פרנס, בימוי איתי טיראן, תוצג ב22 באפריל בשעה 20:30 וב23 באפריל בשעות 16:30 , 20:30.
משתתפים גיא אלון, יוסי גרבר, גיל וינברג, גדי יגיל, הלנה ירלובה, יואב לוי, ערן מור, דנה מיינרט, דודו ניב, עירית קפלן, יוסי צברי.
סיפורו המופלא והמרגש של הנס פאלאדה (המוכר כמחבר רב המכר "לבד בברלין"), מתרחש בגרמניה בתחילת שנות השלושים, כשהמדינה מוכת האבטלה, הנתונה במשבר כלכלי חמור,מאבדת את זהותה.
שני צעירים מאוהבים – הוא פקיד, והיא בת למשפחת פועלים, מאמינים כי בזכות אהבתם השלמה והטהורה יוכלו לגבור על כל המכשולים בעולם אכזר, קשוח ונטול צדק, בלי לאבד צלם אנוש.
הספר נעשה רב מכר מיד עם צאתו לאור, ואף הפך לסרט הוליוודי, שבעקבותיו הוכנס פאלאדה לרשימה השחורה של הנאצים, ונעצר שוב ושוב על ידי הגסטאפו. פאלאדה, מחבר היצירה המבריקה והמקורית הזאת, מתאר, תוך ביקורת חברתית נוקבת, עולם ללא מוצא, מחריד ומשעשע כאחד, שמתנכל לאיש הקטן, המנסה לשרוד בלי לוותר על ניצוץ של אופטימיות.
אפרת אברהם-ליבנה, דוברת התיאטרון הקאמרי, 3909007 – 052, 6061911/2 – 03
תערוכת צילומים של ניצולי שואה "ניצולים 2014" גלריה עמיעד,
התערוכה תפתח ביום ד' 30.4.2014, בשעה 19:00 בגלריה עמיעד (שוק הפשפשים, רח' עמיעד 12, יפו), בהשתתפות הניצולים והצלמים, שלקחו חלק בפרויקט זה ובמעמד ראש העיר תל אביב-יפו, מר רון חולדאי וחברי כנסת. התערוכה תוצג למשך 4 ימים בלבד ותינעל ב- 3.5.2014.
135 ניצולי שואה ובני הדור השני והשלישי תועדו במצלמותיהם של 26 צלמים, בתערוכת "ניצולים 2014" שתפתח בסוף אפריל ביפו. אוצרת: נגה ארד-אילון.
צלמים ותיקים וצעירים, כשחלק מהם בחרו לתעד את בני משפחתם לתערוכה, חברו יחד למעל מאה ניצולי שואה ובני הדור השני והשלישי, לתערוכה המעבירה מסר סימולטני- ויזואלי ומילולי המציג באופן ישיר אמירה נוקבת אך מכבדת אודות מצבם של ניצולי השואה בישראל היום.
ליד כל תמונת פורטרט בתערוכה נמצא תלוי גם משפט שנאמר מפיהם של הניצולים, משפט המשקף את תחושתו של כל אחד מהם לנוכח המצב. בין המצולמים ניתן למצוא מגוון של אנשים מכל קצווי הקשת החברתית – אנשי רוח ומדע, אמנים ויוצרים, אנשי צבא, קיבוצניקים ואנשי עיר, אחים ובני זוג, ניצולים מוכרים ושאינם מוכרים, מרחבי אירופה וצפון אפריקה, כאלו שהוגלו לקפריסין, בניסיונם לעלות ארצה וכאלו שהגיעו לארץ תוך כדי השואה. ניצולים של רכבת קסטנר, ילדי טהרן, ילדים שהוחבאו במנזרים ובבתי יתומים, מבוגרים שעברו מחנות עבודה, ריכוז והשמדה. הניצולים המוצגים בתערוכה מהווים חתך מייצג של מגוון הדמויות והטיפוסים המרכיבים את המונח הטעון "ניצולי שואה", החיים עימנו עדיין, כאן בישראל.
בין המסרים מהניצולים המצולמים: "המדינה מחכה שנמות, כדי לקחת את הכסף שמיועד לנו", "אל תמתינו דקה מיותרת אחת כי זמננו אוזל" ו- "עצרו את הבירוקרטיה והסחבת – יש להתייחס בכבוד אל המעטים מביננו שנותרו עדיין בחיים ולשנות לאלתר את אופן הטיפול בניצולי השואה".
השאר תגובה