עיריית תל אביב-יפו: הערכות להתקנת לוחית הזיהוי על הכלים החשמליים ותחילת האכיפה ב-1 באוגוסט

עיריית תל אביב-יפו: הערכות להתקנת לוחית הזיהוי על הכלים החשמליים ותחילת האכיפה ב-1 באוגוסט

החל ב-1.8.24 כל בעל או בעלת קורקינט ואופניים חשמליים יחויב לרשום את הכלי באתר משרד התחבורה ולהתקין על גביו לוחית זיהוי, אחרת ייקנס והכלי יוחרם.

על מנת להקל על התושבים את המהלך, עיריית תל אביב-יפו תציב בתאריכים 15.7.24 – 15.08.24  ברחבי העיר עמדות פופ אפ, בהן תהיה אפשרות להתקין את לוחית הזיהוי למזמינים מראש. פרטים על החברות נותנות השירות ועל המיקומים באתר העירייה: https://bit.ly/3VRPxbK

בנוסף, על שבילי אופניים מרכזיים בעיר יודבקו מדבקות רצפה גדולות נושאות הכיתוב "רק עם לוחית, הרכיבה חוקית".

כידוע, עיריית תל אביב-יפו פועלת כבר שנים רבות להסדרת נושא האכיפה של רכבים דו גלגליים חשמליים, שבמסגרתו יחויב כל דו גלגלי חשמלי במספר רישוי ויהיה ניתן לאכיפה.

לאחר עבודה מאומצת של שנים, החליטה הממשלה לאשר בחקיקה את הסדרת הנושא וכניסתו לתוקף בתחילת החודש הבא ועד אז על הציבור להירשם ולהתקין.

משרד התחבורה הקים מערכת המאפשרת רישום כלי תחבורה קלים ממונעים תקניים (אופניים וקורקינט חשמליים) והנפקת לוחית זיהוי. המשמעות היא התקנת לוחית זיהוי על הכלים, דבר שיוביל להגברת הביטחון האישי של כלל משתמשי הדרך על ידי זיהוי ואכיפה יעילה יותר כנגד עברייני תנועה.

לינק להרשמה במערכת משרד התחבורה: https://www.gov.il/he/Departments/faq/mobility-2024

את האכיפה יבצעו משטרת ישראל ופקחי העירייה (בכפוף להאצלת סמכויות), בין היתר, באמצעות עשרות מצלמות שפזורות ברחבי העיר, לצד עשרות נוספות שמותקנות בימים אלו. המצלמות – שמוצבות במיקומים חשובים, בדגש על מיקומים בהם הרוכבים רוכבים על מדרכות ומרחבי הליכה באופן לא חוקי המסכן את הולכי הרגל – מתעדות עבירות תנועה ונצפות על ידי פקחים שנמצאים במרכז אכיפה אלקטרונית.
בנוסף ללוחיות הרישוי, לאחרונה הצטרפו למערך הפיקוח העירוני גם 50 פקחים חדשים, בדיוק בשביל להיערך לתגבור האכיפה בנושא.

מהלך התקנת לוחיות הזיהוי הוא מהלך חשוב, שאנו בעיריית תל אביב-יפו דחפנו ולחצנו רבות לקידומו לאורך השנים האחרונות, והוא יאפשר לנו לאכוף עבירות תנועה ביעילות באמצעות כלים טכנולוגיים. המאבק על הבטיחות בדרכים ובטיחות כלל משתמשי הדרך, בראשם הולכות והולכי הרגיל – היא בראש סדר העדיפויות העירוני. שיפור תשתיות, הסברה, חינוך ואכיפה – כל מה שאנו ממשיכים להוביל במרץ בעיר, כבר הביאו לירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים הקשות בעיר, וחובת הרישום היא צעד נוסף ומשמעותי. הירשמו, רכבו בהתאם לחוק ושמרו על בטיחות כלל משתמשי הדרך".

תל אביב-יפו היא הרשות הראשונה שהובילה לחקיקה ראשית לאכיפה נגד רוכבים בנושאים המונעים סכנת חיים –  שימוש בקסדה, הרכבה, שימוש בנייד, נהיגה בניגוד לנסיעה ועוד, ואנחנו ממשיכים במלחמה העיקשת נגד רכיבה בלתי חוקית של רוכבי קורקינטים ואופניים חשמליים במדרכות, בשבילי הליכה להולכי רגל ובשבילי אופניים. נזכיר כי העירייה אף חייבה כבר לפני כ-3 שנים את חברות הכלים השיתופיים בהתקנת לוחיות זיהוי שמאפשרות אכיפה כנגד רכיבה לא חוקית.

החלטת הכנסת מסוף 2023 לחייב התקנה של לוחיות זיהוי גם על כלים חשמליים פרטיים היא החלטה חשובה. מדובר בבשורה גדולה על מהלך שהעירייה דחפה ולחצה רבות לקידומו לאורך השנים האחרונות.

בהמשך לעבודה משולבת של שיפור תשתיות, הסברה, חינוך ואכיפה – אנו רואים כי נתוני תאונות הדרכים בעיר בשנה החולפת נמצאים במגמת ירידה, הן במספר ההרוגים והן במספר הפצועים קשה. כך למשל, ב-2023 נהרגו בתאונות דרכים בקרב כל משתמשי הדרך 16 בני אדם, לעומת 21 שנהרגו ב-2018; וב-2023 נפצעו קשה בתאונות דרכים בקרב כל משתמשי הדרך 171 בני אדם, לעומת 203 ב-2018. וכל זאת בעוד שמספר המשתמשים בכלים דו-גלגליים הולך וגדל בעקביות בכל שנה.

אולם, דרך ארוכה עוד לפנינו: כדי להגיע לתוצאות מיטביות בביטחונם של משתמשי הדרך, אנחנו עובדים על הכנת תכנית לשיפור משמעותי נוסף ברמת הבטיחות בעיר ולמימושה עוד השנה. כמו ערים רבות בעולם, העירייה מעודדת את השימוש באמצעי תחבורה חלופיים לרכב הפרטי, לרבות אופניים ודו-גלגליים נוספים, שנהנים מתשתיות משופרות וניידות נוחה, זולה ומהירה. במקביל, אנחנו עושים הכול כדי למגר את תופעת הרכיבה הפרועה ולהסדיר באופן חוקי את נושא רכיבת הכלים החשמליים.

תמונת הנושא באדיבות: דוברות העירייה.

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן