כללים לתזונה נאותה לפני ואחרי צום יום הכיפורים, על מנת להקל על הצום

ביום שלפני יום הכיפורים: מומלץ לאכול כמה ארוחות קלות ולהרבות בשתיית מים. מומלץ לצמצם צריכת משקאות מכילי קפאין כמו תה, קפה, קולה ומשקאות אנרגיה.

הסעודה המפסקת
  • רצוי לכלול בסעודה סלט ירקות, ירקות מבושלים, מנה חלבונית כמו עוף/ בשר ותוספת עמילנית (כמו תפוחי אדמה, אורז ופסטה- רצוי מלאים). לקינוח אפשר לאכול פרי או פרוסת עוגה (מתכון מומלץ – קל להכנה בהמשך).
  • יש להקפיד לשתות הרבה מים לפני ולאחר הארוחה ולא לשתות משקאות מכילי קפאין.
  • על-מנת למנוע את תחושת הצימאון במהלך החג: חשוב מאוד לצמצם בצריכת מלח ומזונות עתירי מלח! רצוי לצמצם את התיבול במלח, באבקות מרק וברטבים בתבשילים ובסלטים ולהימנע מהגשת חמוצים ורטבים עתירי מלח בסעודה.
הסעודה לאחר שבירת הצום
  • מייד עם תום הצום כדאי "לשבור" את הצום עם כוס מים, תמר קטן או פרי אחר ומרק ירקות צח.
  • כחצי שעה עד שעה לאחר מכן ניתן לאכול ארוחה קלה, הכוללת סלט ירקות, ירק מבושל, לחם מחיטה מלאה וגבינה עד 5% שומן או ארוחה בשרית קלה המכילה בשר רזה.
  • מומלץ לחזור לאכילה בהדרגה ובמתינות.
מתכון לעוגת תפוחים 
המצרכים:
1/3 כוס שמן קנולה
2 ביצים
1 כוס סוכר חום דמררה או לבן
1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
2 כוסות קמח מחיטה מלאה
1 שקית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון גדול
1/2 כפית קינמון טחון
4 תפוח עץ בינוניים, קלופים , חתוכים לחתיכות קטנות (עדיף מזן גרנד סמית)
אופן ההכנה:
בקערה, טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את השמן, סוכר, סוכר וניל, אבקת קינמון וקליפה מגוררת מלימון גדול, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את הקמח מחיטה מלאה ושקית אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים (התערובת המתקבלת מאוד סמיכה וקשה לערבוב)
להוסיף לתערובת את תפוחי העץ הקלופים החתוכים לחתיכות קטנות וכף מיץ לימון ומערבבים היטב ,ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ משומנת קלות או לתבנית פאי עגולה.
אופים בחום בינוני-  180 מעלות במשך כ- 25-30 דקות.
ערך תזונתי לפרוסת עוגה (בחלוקת העוגה ל- 15 פרוסות): 145 קק"ל, 20 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 2.2 גרם סיבים תזונתיים.
Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן