2012 בכבישים: פחות הרוגים, פחות נפגעים

אגף התנועה הציג את נתוני השנה החולפת בפני סגל הפיקוד הבכיר. המפכ"ל: נמשיך ביתר שאת גם ב-2013
״הורדת ההרוגים והנפגעים בתאונות הדרכים באופן עקבי ולאורך זמן – זו המתנה הטובה ביותר שנוכל לתת לעם ישראל״. כך אמר היום (שני) מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, לסגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, לאחר שקיבל מראש אגף התנועה, ניצב ברונו שטיין, את נתוני סיכום שנת העבודה 2012 של האגף.
בין ההישגים החשובים של האגף בלטו הנתונים הבאים:
לראשונה מזה שנים נרשמה ירידה אל מתחת לרף 300 ההרוגים בשנה, עם 299 הרוגים בשנת 2012. ירידה של 99 הרוגים לעומת שנת 2011.
נרשמה ירידה של למעלה מ-4300 נפגעים (כ-15 אחוזים) ביחס לשנת 2011.
בעקבות המדיניות שהתווה המפכ"ל, לפיה יבוטלו מכסות הדוחות השנתיות לטובת ומעבר לאכיפה איכותית, נרשמה ירידה של 40% בסך דוחות תנועה, ולצדה עלייה של כ-17 אחוזים בדוחות בגין עבירות ביריונות (עבירות כביש חמורות).
נרשמה ירידה של למעלה מ-50 אחוזים בתאונות הקטלניות בכבישים האדומים.
בעקבות פעולות הסברה ואכיפה ממוקדת במיגזר הערבי, בשיתוף הציבור והמנהיגות, נרשמה ירידה של 50 הרוגים ביחס לשנת 2011.
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ דנינו סיכם ואמר כי: ״שנת 2012, שנת המפנה הראשונה, הייתה מוצלחת מאד בתחום התנועה. זו השנה בה שינינו את מדיניות האכיפה והתוצאות לא אחרו לבוא. הצלחנו להגביר את ההרתעה בצורה משמעותית בעזרת עליות של חמישים אחוזים במעצרי תום הליכים כנגד עברייני תנועה ו-66 אחוזים בפסילות ׳על אתר׳. כמו כן, הטיפול הנכון במגזר הערבי הביא לא רק לירידה של 50 הרוגים מקרב המגזר, אלא גם עלייה משמעותית וחשובה באמון הציבור הערבי במשטרה".
המפכ"ל המשיך וציין כי "המדיניות תמשיך ביתר שאת בשנת 2013. נתמקד בעבירות הביריונות ובאותם נהגים עבריינים שמהווים פצצות מתקתקות על כבישי ישראל. המפתח להצלחה יהיה אכיפה משמעותית – עקבית ולאורך זמן".
בסיכום הישיבה ביקש מפקד אגף התנועה, ניצב שטיין, לשבח את שיתוף הפעולה עם משרדי הממשלה השונים אשר הביאו לדבריו לשיפור השרות לאזרח, שיפור אפקטיביות האכיפה והגברת האכיפה וההסברה במיגזר הערבי. ניצב שטיין הוסיף כי "שינוי תרבות הנהיגה בישראל והורדת מספר הנפגעים בתאונות דרכים הם מטרות העל של אגף התנועה״. האכיפה הממוקדת בכבישים האדומים, האכיפה במגזר הלא יהודי והענישה המיידית, הן הסיבות האמיתיות לירידה הדרמטית בתאונות ובנפגעים״.
המידע באדיבות אתר המשטרה.

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן