'פינוי מסתננים מהשכונות למחנה בנגב' – זה הפתרון בו דוגל רוב מוחלט של משתתפי הסקר באתר הקהילתי

כ-85 אחוז מתוך כ-500 ממשתתפי הסקר האינטרנטי שהורץ בשבועות האחרונים באתר הקהילתי הצביעו כי על ממשלת ישראל למצוא מיד פתרון להעברתם של אלפי שוהים בלתי חוקיים מתוך שכונות דרום תל-אביב למחנה שהייה בנגב

בשבועות האחרונים בעקבות מצבן הקשה של שכונות דרום תל-אביב (והיום גם שכונות נוספות ברחבי הארץ) הצגנו באתר הקהילתי סקר המשקף 4 דרכי פתרון אותן ניתן ליישם בהתאם למדיניות הממשלה כאמצעים לשיפור מצב שכונות דרום העיר.

משתתפי הסקר יכלו לבחור מבין 4 חלופות שהוצגו להם כפתרון למצב.

החלופות שהוצעו כללו: פיזור יחסי של השוהים הבלתי חוקיים ברחבי הארץ, העברתם למחנה אוהלים בנגב, השארתם בשכונות ואופציה נוספת דיברה על קליטה לצורך מתן אזרחות עתידית.

רוב מוחלט ועיקבי של כ-85 אחוז לכל אורך תקופת הרצת הסקר דוגל בפינוי של השוהים הבלתי חוקיים למתקני שהייה (מחנה אוהלים) בנגב עד למציאת פתרון עתידי להחזרתם למדינות מהם באו.

מצעד האבל של תושבי דרום ת"א (ארכיון)

ממשלת ישראל נמנעה עד כה מלהעלות את הפתרון ממניעים שאינם ברורים. גם בג"צ בפסיקתו האחרונה שעיקרה את 'חוק המסתננים' רמז למדינה שמצב בו אלפי שוהים בלתי חוקיים לנים וחיים בלב שכונות במדינת ישראל הוא מצב נפיץ, מסוכן ובלתי אפשרי.

השופטת עדנה ארבל אף הדגישה כי ישנם מספר פתרונות אותם ממשלת ישראל לא בחנה עד כה וכי בהמלצתה יש לבחון את כל הדרכים על מנת להימנע מהשארתם בלב שכונות דרום תל אביב.

אין ספק שהימצאותם של עשרות אלפי זרים בשכונות הפכה את השכונות למחנה פליטים מאולתר עם כל הסיכונים הכרוכים בכך. פשע, תחלואה, קריסת מערכות החינוך, הבריאות והתשתיות הן רק קצה המזלג של השלכות המצב.

בדיון האחרון בשדולה בכנסת העלתה חברת הכנסת איילת שקד את פתרון מתקן השהייה ככזה שיאפשר לשחרר במעט את סיר הלחץ משכונות דרום תל אביב. לא אחת סקרנו גם באתר מאמרים בנושא כולל מאמר עדכני שמשלב את הפתרון יחד עם הפתרון אותו העלתה המדינה לתמריץ בגובה 5000$ למי שיהיה מוכן לעזוב את ישראל. לפני יותר משנה אף הוצגה באתר תוכנית פעולה מוסדרת אשר נשלחה לראש הממשלה נתניהו, אולם עד כה לא עלתה בכנסת ישראל הצעה מעשית שתקרא לפינוים של השוהים הבלתי חוקיים מהשכונות.

מדינת ישראל במהלך התהוותה קלטה גלי עלייה רבים ושיכנה מאות אלפים במעברות ואוהלים, ממשלת ישראל פינתה מאות אלפי אזרחים ועקרה אותם מבתיהם בגוש קטיף בחסות בג"צ תוך שהיא מעבירה את מרביתם למתקני מגורים זמניים. פתרון 'מחנה הפליטים' הוא פתרון נהוג ומקובל ברחבי העולם המודרני ואף ממשלת אוסטרליה מיישמת אותו באופן מוחלט מחוץ לגבולות מדינתה בשנים האחרונות.

מדוע אם כן נמענת ממשלת ישראל לבחון את הפתרון ? האם גורמים אינטרסנטיים כאלה ואחרים מונעים את יישומו ? האם זוהי העלות הכלכלית של המהלך שגורמת למדינה להשתמש באופן חסר אחריות בפתרון הפשוט של השארתם בשכונות דרום תל אביב הקורסות ?

משתקעים בשטח – חה"כ רגב בביקור בחמארה לא חוקית בנווה שאנן (ארכיון)

הבוקר התבשרנו ששר הפנים גדעון סער (זה שרק לפני מספר שבועות הבטיח שאחרי החגים תצא לדרך הפעולה להעברת המסתננים למדינה שלישית) יוזם שינוי בחוק שיאפשר מעצר מסתננים לתקופה של שנה, תוך כדי הקמתו של מתקן שהייה פתוח בנגב. מה שלא הדגישו באותה כתבה באתר YNET הוא שאלפי המסתננים אשר נמצאים כיום במתקן השהייה עשויים בקרוב להשתחרר לאור פסיקת בג"צ ולהיכנס אף הם לתחומי המדינה.

לאור תוצאות הסקר החד משמעיות ראוי לעניות דעתנו לגבש הצעת חוק קונקרטית בנושא, אשר תוגש לכנסת.

עם טיוטת ההצעה יש לגשת באופן אישי לכל אחד מתוך 120 חברי כנסת ישראל ולבקש את חתימתו על החלופות אותן היא מציעה. לאחר השלמת המהלך ידעו אזרחי ישראל בכלל ותושבי דרום תל אביב בפרט מי חברי הכנסת אשר עומדים לצידם בדרישה לפינוי אלפי השוהים הבלתי חוקיים משכונותיהם ומי לא.

מהו לדעתך הפתרון שעל ראש הממשלה לנקוט מיד בנוגע לבעיית המסתננים בשכונות דרום ת"א?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן