עיריית בני ברק פתחה גן לילדי המסתננים

תושבים מבני ברק נדהמו לגלות כי בסמוך לגן הילדים בשכונה, הקימה העירייה גן ילדים נוסף לילדי המסתננים האפריקאים.  גן ילדים נוסף נפתח בנתניה בתוך בניין מגורים. "מאז שהגן החל לפעול כאן, החיים שלנו הפכו לסיוט מתמשך".

עם פתיחת שנת הלימודים החדשה נדהמו תושבים בבני ברק לגלות, כי סמוך לגן בו לומדים ילדיהם, הוקם גן לידי המסתננים האפריקאים.

לגן החדש אותו הקימה העירייה בשכונת פרדס כץ, אשר נושא את השם 'גן הילה ואביגיל', נרשמו 37 ילדים אפריקאים.

אתר 'בחדרי חרדים' דיווח כי הורי הילדים היהודים הביעו תרעומת על הקמת הגן, ומספר חברי מועצת העיר כבר התלוננו על כך.

פתיחתו של הגן בבני ברק באה על רקע סבלם המתמשך של תושבי העיר מנוכחותם של המסתננים. במהלך אירועי חיכוך רבים שאירעו אף נדקרו מספר מסתננים בידי תושבים זועמים.

בכנס רבנים שהתקיים בעיר, קראו רבנים רבים לעירייה שלא להעסיק אפריקאים, והחליטו כי יטילו חרם על מי שישכיר דירתו למסתננים. במהלך הכנס סיפרו תושבים, כי ישנן בנות רבות המפחדות להסתובב ברחוב בשעות הערב בשל האפריקאים המסתובבים במקום. בנוסף סיפרו התושבים על מקרי אלימות רבים מצד הסודנים והאריתראים.

העירייה: "הנחייה ברורה של משרד החינוך"

הרב מנשה זליכה, מרבני שכונת פרדס כץ,  טען כי: "נראה כי מדובר בשגגה היוצאת מלפני השליט", אמר הרב זליכה. "שמו את הגן באמצע מתחם קדוש". צריך להעמיד את קברניטי העיר על טעותם ולהעביר את הגן הזה לאזורי התעשייה. הורים באים אלנו בטענות ואומרים: אנחנו לא רוצים שהילדים ילמדו יחד איתם כאן, כי כל בעיות התערובת נוצרות מזה. זהו דבר חמור ולא נעבור עליו לסדר היום. אם יצטרכו שאברכים ייצאו להפגין, כך נורה להם".

גדליהו בן שמעון, חבר מועצת העיר בני-ברק, הידוע במאבקיו נגד המתסננים תוקף את החלטת העירייה: "כנציג העירייה בשכונה, לא אתן למציאות כזו להימשך", הוא אומר. "אני מבין שזה נעשה על פי החוק, אבל יש הבדל בין חוקיות לבין האפשרות להציב את הקרוון במקום כה מרכזי, אשר חשוב לרוחניות השכונה לבין מקום אחר. זה צלם בהיכל".

לדבריו, שוחח פעמים רבות עם ראש העיר על פתיחת גן חרדי בשכונה. "התחננתי בפניו שיפתחו גן עירוני עבור זוגות צעירים מהמגזר החרדי, אך כנראה שגן כזה של ילדי מסתננים חשוב יותר".

בתוך כך, התלוננו תושבים בנתניה, כי מסתנן אפריקאי ששכר דירה בבניין 38 ברחוב הרצל פיצל אותה לשניים, והפך אותה לגן ילדים.

תושבים בעיר אמרו למקומון 'זמן נתניה' כי "מאז שהגן החל לפעול כאן, החיים שלנו הפכו לסיוט מתמשך".

הכתבה בשיתוף האתר "הקול היהודי".

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן