מבקר המדינה הורה על פתיחה של תהליך למציאת פתרון למצב הקשה אליו נקלעו שכונות דרום תל אביב ותושביהן בעקבות נהירתם של עשרות אלפי שוהים בלתי חוקיים מאפריקה
מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, הגיע אמש (חמישי) לסיור בדרום תל אביב, במהלכו הודיע לנוכחים כי בכוונתו לערוך ביקורת מקיפה בנושא בעיית המסתננים והשפעתה על האוכלוסייה הוותיקה בשכונות הדרום. ככל הנראה היוזמה לביקורו של המבקר בעת הזו הגיעה מצד ראשי משטרת ישראל למרות שכבר חודשים ושנים נשלחו למשרד המבקר פניות מצידם של תושבי דרום העיר ומטעם ראשי וועד פעילי שכונת נווה שאנן.
שפירא קיבל במטה משטרת תל אביב סקירה על המצב, ובהמשך נועד עם נציגי התושבים ויצא לסיור בשכונת נווה שאנן בליווי בכירי משרדו ומפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב אהרון אקסול. בעת הסיור שוחח המבקר עם חלק מהזרים השוהים בשכונה ועם תושבים ותיקים מן המעטים שעוד נשארו להתגורר במקום.
התושבים המקומיים עימם נפגש המבקר בתחנת המשטרה במקום טענו בפניו כי תחושתם היא שהם הופקרו על ידי מוסדות המדינה. הם אינם חשים בטחון אישי מינימלי ומרביתם מסתגרים בבתים עם רדת החשיכה. חבר מועצת העיר מטעם הליכוד שלמה מסלוואי אף הדגיש בפני המבקר כי במשך השנים האחרונות הגיעו למקום חברי כנסת ושרים, נחשפו למצב הקשה אך בפועל שום דבר לא השתנה. חלק אחר מן הפעילים הפנה אצבע מאשימה לעבר עיריית תל אביב והעומד בראשה שלא אוכפים בדרום העיר חוקים ותקנות שהיו יכולים למנוע את ההתדרדרות של השכונות. שאלה נוספת שנותרה תלויה באוויר הינה מדוע ראש העיר מר רון חולדאי לא נוטל חלק פעיל במהלך להצלת השכונות.
בהמשך הסיור, אף התייחס המבקר למאות בתי העסק הבלתי חוקיים שפעילים בשכונה "כשרואים את כל השלטים בשפה הטיגרית זה נראה כאילו שאנחנו לא בישראל ובוודאי לא בתל אביב. צריך פתרון רדיקלי ומהר. יש פה איזשהו מלכוד וצריך למצוא את פריצת הדרך. המדינה צריכה לפתור את המצב הזה כמה שיותר מהר".
המבקר לא פירט אילו היבטים בכוונתו לבחון. לדבריו הוא הורה לחטיבה שמטפלת בעניין לפתוח בביקורת רב מערכתית כדי לנסות לתת המלצות כיצד לפתור את המצב. בתשובה לשאלה מי אחראי למצב שנוצר בדרום תל אביב, השיב כי קשה להצביע איפה הכשל, מפני שמדובר בתופעה מתמשכת של שנים.
השאר תגובה