ייעוץ משפטי מסובסד לשוכרי דירות צעירים

לרגל עונת מעברי הדירות: עיריית תל אביב-יפו ועיריית ירושלים מספקות ייעוץ משפטי מסובסד לשוכרי דירות צעירים

בשתי הערים מתגוררים למעלה מ 100,000 צעירים בשכירות * לרגל עונת הקיץ המתאפיינת במעברי דירות רבים, כל שוכר בעיר זכאי לפגישה עם עורך דין בסבסוד משמעותי

 לרגל הקיץ, פותחים מזא"ה 9 – בית הצעירים של עיריית תל אביב-יפו  ו'צעירים במרכז'- מרכז הצעירים של ירושלים, שירות ייחודי לשוכרי דירות: "קו השכירות ההוגנת" – קו טלפוני לשוכרים שיפעל מבוקר ועד ערב מ-10:00 ועד 20:00 ויספק מענה מהיר על שאלות ובמקרה הצורך יתאם פגישות ייעוץ משפטי עם עורכי דין בסבסוד משמעותי. השירות ניתן בשיתוף פעולה עם לשכת עורכי הדין – מחוז תל אביב והמרכז. 

למעלה מרבע ממשקי הבית בישראל (26.9%) מתגוררים בשכירות, ומרביתם בערים הגדולות. עונת הקיץ בשיאה ועמה מגיעים מעברי הדירות הרבים בירושלים ותל אביב- יפו. לאורך כל השנה מתקיימים כ-25,000 מעברי דירות של תושבים צעירים (גילאי 18-35) בכל עיר, ובתקופה זו התופעה מתגברת, כאשר סטודנטים ומשפחות צעירות נמצאים במעבר בין שנות הלימודים במערכת החינוך. צעירים רבים אינם מודעים לזכויותיהם בעת סכסוך עם בעל הדירה ומתקשים להבין את החוזה.

כל שוכר שמעוניין לקבל חוות דעת משפטית על חוזה השכירות עליו הוא עומד לחתום, או על בעיה בה נתקל מול בעל הדירה שלו, יוכל לקבל פגישת ייעוץ ללא עלות מעורך/ת דין המתמחה בתחום השכירות במחיר של 70 ₪ או 49 ₪ למחזיקי כרטיס דיגיתל או כרטיס תושב ירושלמי.

הקו החל את פעילותו בימים אלו ויעמוד בשבועות הקרובים לרשות השוכרים בימים ראשון עד חמישי, מ-10:00 ועד 20:00. ניתן לפנות בטלפון: 077-2200285, באתר האינטרנט של מזא"ה 9 וצעירים במרכז: www.mazeh9.org.il  www.jcya.org.il

אסף זמיר, סגן ראש העיר תל אביב-יפו: "שוק השכירות בישראל פרוץ וכמעט אינו מוסדר בחוק. אנחנו הצעירים שגרים בשכירות מתמודדים עם בעלי דירות שבמקרים רבים מדי אינם דואגים לתחזוקה, מגלגלים עלויות לשוכר ומעלים מחירים ללא הבחנה. כדי להכניס יציבות לשוק אנחנו מקדמים מול הממשלה את "חוק שכירות הוגנת" ועד אז אנחנו פותחים שירות עירוני חדש לתקופת מעבר הדירות של הקיץ שיאפשר עזרה ראשונה משפטית בסבסוד משמעותי לכל שוכר שנתקל בבעיה עם בעל הדירה".

שלמה לוי מנהל "צעירים במרכז" בעיריית ירושלים: במציאות של שוק הדיור הנוכחי ניצול הוא עניין יום יומי מטעם בעלי דירות שמנצלים את הביקוש הרב בכדי לרדות בשוכרים ולהכניס סעיפים דרקוניים ודרישות הזויות. רק השבוע פגשנו מישהו שבעל הבית שלו הכניס לחוזה סעיף שפותר אותו מתיקוני נזילות בדירה שבה קיימות נזילות ידועות. הממשלה לא עושה מספיק לייצר היצע ולא להגן על השוכרים וכך נאלצים שוב הגופים החברתיים לנסות ולמצוא דרכים להגן על הצעירים שנאבקים על משהו בסיסי כמו שכירת דירה. אנו גאים על שיתוף הפעולה בין הערים ובין המרכזים ששמים את טובת הצעירים לנגד עיניהם.

עו"ד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין, ד"ר עו"ד יינון היימן, יו"ר מחוז תל אביב והמרכז בלשכת עוה"ד

עו"ד אבי חימי, ממונה מחוז מרכז: "אנחנו שמח שהמחוז לוקח חלק בפרויקט חשוב זה. הפרויקט למעשה מייצר תמהיל של מוקד פרנסה לעורכי דין תוך שעורך הדין נוטל חלק במיזם ציבורי חשוב. שוק השכירות בישראל הוא שוק חופשי ופרוץ, לפיכך הייעוץ המשפטי שניתן הינו חשוב מאין כמותו. אנחנו מברכים על הפרויקט והיוזמה ומקווים שערים נוספות ישכילו לאמץ את מודל פעילות זה לחיקם".

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

דואל שלך לא יפורסם.

דילוג לתוכן